20-9-2024 Karatu- moshi.

20 september 2024 - Karatu, Tanzania

20-9-2024 Karatu- moshi.

Zeer slecht geslapen 5 keer uit de slaapzak …zucht maar evengoed fit.

Lekker heet gedouched gewoon omdat het kon.

Inmiddels is iedereen erg handig geworden in het opbreken van het kampje.

Zo grappig om te zien dat een medereiziger uit de tent stapt om 7.30 uur om zich heen keek en de meeste tenten al opgeruimd waren.9.30 vertrokken we naar Moshi .Al snel stopten we bij een uitkijkpost alwaar we belaagd werden door een aantal verkopers met meuk. Nee, snapt men hier niet..zucht.

Even later gestopt bij een baobab boom. Grillig en apart.

Het lijkt net alsof ze op zn kop groeien

De lunch gebruikten we buiten op een soort parkeerterreintje alwaar we wat slangen en 3 alligators konden bekijken.

Ik en nog Medereiziger mochten een slang vasthouden, erg grappig, ze voelen zacht en warm aan.

Alles weer opgeruimd en de schuddebus in, De wegen zijn hier beduidend beter zo ook de meeste huizen. Er moest even geshopt worden door Mozes en wij kregen een half uur om rond te kijken en de Super In te gaan.

De gin kost geen drol 3800 shilling das iets van 1.5 euro voor n flesje.

Jan was ondertussen de markt opgegaan om foto's te nemen. De mensen hier zijn niet aardig. Steken hun vinger op. Jan had een man aan z'n kleed hangen die tegen betaling een rondje over de markt met hem deed zodat hij min of meer toestemming kreeg en plaatjes kon schieten, kleurrijk en mooi plus geen boze types.

Bij terugkomst bij de bus moest er betaald worden,ik had de portemonnee , het mannetje wilde meer geld dan afgesproken helaas pindakaas, ik ben weggelopen met de portemonnee, bus in om

de lange rit naar Moshi te vervolgen en fijn te lezen.

Tegen 16.30 arrveerden we op de camping in Moshi,een zeer luxe ding.

Als een geoliede machine werd de bus uitgeladen en de tenten opgezet.

Ik droeg alvast wat tassen naar onze plek want deze lagen al naast de bus hi hi Salomon in paniek , de tassen waren niet van ons maar van de dansers verderop oepsie.

Jan ging de bar in en ik het zwembad waar ik niet opgerekend had supert !

Een mede reiziger bracht gin en tonic naar de zwembad rand,heerlijk daarna lekker gedouched .Het sanitair is hier geweldig, alles doet het en er is heet water wauw. en weer terug naar de bar.

Vervolgens werden alle flesjes met gin die we nog hadden vermengd met Tonic, we mogen het morgen toch niet meenemen naar Zanzibar. Het werd weer erg gezellig.

We hadden een diner in het restaurant, medereiziger Pieter hield een speech namens ons en bedankte Charles de chauffeur en ook Salomon onze kok. Waarna zij beiden een enveloppe kregen met inhoud.Mozes gaat nog met ons mee dus die komt later aan de beurt. Was weer een super gave dag

1. Kirsten:
    22 september 2024
    Gezellig!
  2. Els:
    23 september 2024
    Die aardappelen op de markt keurig opgestapeld wat een werk Op de foto te zien hebben jullie veel plezier Leuk